• ŠOUM

  ŠOUM
  Študetska Organizacija Univerze v Mariboru
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • Fakulteta ŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AEGEE

AEGEE-Maribor je podružnica Društva študentov Evrope - AEGEE (Association des Etats Généraux des Etudiants de l´ Europe), ki je nevladna, politično neodvisna in neprofitna organizacija, odprta za študente in mlade diplomante vseh študijskih usmeritev ter je trenutno največje evropsko študentsko združenje, saj združuje preko 15.000 študentov v okoli 240 univerzitetnih mestih širom Evrope.

Lokalna podružnica AEGEE-Maribor je bila ustanovljena leta 1995 in je zelo aktivna na mednarodnem nivoju. Cilji združenja so predvsem povečevati mobilnost, povezovanje in združevanje evropske mladine. Več kot 20 aktivnih članov zasleduje te cilje z organizacijo študentskih konferenc, poletnih univerz, jezikovnih tečajev, študentskih izmenjav, ipd. Do sedaj je Maribor obiskalo okoli 1350 študentov iz različnih delov Evrope, obenem pa so omogočili spoznavanje evropskih mest in kultur okoli 750 mariborskim študentom.

Univerza v Mariboru je društvu AEGEE-Maribor podelila status študentskega društva, ki deluje v interesu študentov Univerze v Mariboru. V začetku leta 2003 sta društvu AEGEE-Maribor zaupala svojo patronažo tudi sedanji evropski komisar za znanost in razvoj dr. Janez Potočnik in bivši vodja delegacije Evropske komisije v Sloveniji gospod Erwan Fouéré.

AEGEE-Maribor k sodelovanju vabi vse, ki delite njihovo ljubezen do potovanj ter hrepenite po zanimivih, mednarodnih doživetjih. Z AEGEE-Maribor so te dogodivščine širom Evrope le korak stran. Pridružite se in jih doživite.