• ŠOUM

  ŠOUM
  Študetska Organizacija Univerze v Mariboru
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • Fakulteta ŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
IAESTE

IAESTE (The International Association for Exchange of Students for Technical Experience) je mednarodna, nepolitična in neprofitna organizacija, ki z izmenjavo mednarodnih študentskih praks omogoča mladim diplomantom oz. študentom tehnike in naravoslovja pridobitev strokovnih izkušenj.

IAESTE MARIBOR

Smo IAESTE, mednarodna nepolitična in neprofitna organizacija, ki z izmenjavo mednarodnih študentskih praks omogoča mladim diplomantom oz. študentom tehnike in naravoslovja vseh narodnosti, da pridobijo strokovne izkušnje. Študentom omogočamo odhod na plačane strokovne prakse v 87 držav po celem svetu.
Smo najstarejša organizacija, ki nudi študentsko mobilnost. Bili smo ustanovljena leta 1948 v Imperial Collegu v Londonu in združujemo mlade diplomante oz. študente tehnike in naravoslovja iz približno 90 držav z vseh celin ter skuša izboljšati medčloveške odnose in razumevanje med mladimi.
Slovenija je postala polnopravna članica leta 1993. V Sloveniji delujeta v okviru Zveze društev IAESTE Slovenija, dva lokalna odbora, in sicer LC Maribor in LC Ljubljana, ki letno izmenjata okoli 70 praks, samo v Mariboru okrog 20. Vsi člani društva delujejo prostovoljno in skriti v ozadju omogočajo svojim sovrstnikom, da doživijo izkušnjo, ki jo večina pomni vso življenje.


Za uspešno delovanje društva IAESTE pa prostovoljna pomoč študentov ni dovolj. Ker se prakse izmenjujejo med državami po principu 1:1, moramo, če želimo omogočiti odhod v tujino našim študentom, najti podjetja, ki so pripravljena sprejeti tujega državljana na prakso v njihovo podjetje. Kolikor praks so naša podjetja pripravljena ponuditi študentom iz tujine, toliko študentov lahko pošljemo v svet nabirat novih izkušenj.


Vsakdo, ki želi sodelovati v motivirani in ambicijozni ekipi se lahko pridruži kadarkoli!

Društvo IAESTE omogoča vsem študentom tehniških in naravoslovnih smeri opravljanje plačanje

strokovne prakse v tujini. Prakse se opravljajo po 87 državah članic. Postopek pridobitve je

popolnoma enostaven, vendar zahteva angažman študenta, da spremlja ponudbo in se prijavlja na

zanj zanimive prakse.