• ŠOUM

  ŠOUM
  Študetska Organizacija Univerze v Mariboru
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • Fakulteta ŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
AIESEC

AIESEC je globalna, nepolitična, neodvisna izobraževalna organizacija, ki je vodena izključno s strani študentov in mladih diplomantov. AIESEC ima 35.000 članov na več kot 1700 univerzah v 107 državah sveta, letno pa AIESEC opravi 5500 mednarodnih izmenjav. Glavni interesi članov AIESEC-a so globalne teme, vodenje in management. Mednarodna platforma omogoča mladim odkrivanje in razvoj njihovih vodstvenih potencialov, s katerimi bodo lahko vršili pozitiven vpliv na družbo, v kateri živijo.

AIESEC se zavzema zato, da bi imel pozitiven vpliv na družbo. To želi doseči z uporabo AIESEC poti (v originalu AIESEC Way). AIESEC pot je način, kako doseči sožitje in izpolnitev potenciala človeštva ob upoštevanju AIESEC vrednot: spodbujanja vodstvenosti, zagotavljanja integritete, spoštovanja drugačnosti, uživanja v sodelovanju, stremenja k odličnosti, zagotavljanja trajnosti.

Zveza AIESEC Slovenija ima sedež na Kersnikovi 4 v Ljubljani. Ima dolgoletno tradicijo uspešnega delovanja in prepoznavnosti. Ustanovljen je bil leta 1953, ima tri lokalne odbore, in sicer v Kranju, Ljubljani in Mariboru. Zveza AIESEC Slovenija je strateški odbor, ki skrbi za usklajevanje dela lokalnih odborov.   

AIESEC Maribor sestavljajo motivirani študentje, ki želijo med študijem pridobljeno teoretično znanje uporabiti v praksi. Vodstvo je izvoljeno s strani članov za obdobje enega leta, in sicer od 1.7. tekočega leta do 30.6. naslednjega leta. Vodstvo sestavljajo predsednik in podpredsedniki posameznih delovnih področij. Člani pridobivajo s svojim delom pomembne mednarodne izkušnje in se razvijajo v profesionalne osebnosti, katerih namen je narediti pozitivni vpliv na družbo.

Glavna dejavnost organizacije so mednarodne izmenjave, s katerimi se želi študentom in mladim diplomantom že med študijem omogočiti praktični pogled na delo v podjetjih v tujini. Praktikanti s tem pridobijo na samozavesti, izboljšajo znanje tujega jezika (največkrat angleščine), izpopolnijo praktično zanje s področja, ki ga študirajo, hkrati pa (do)živijo kulturo države, v kateri so opravljali praktično usposabljanje. Poleg mednarodnih izmenjav pa AIESEC omogoča študentom in mladim diplomantom, da odkrivajo in razvijajo svoj vodstveni potencial in z praktičnim delom v sami organizaciji pridobivajo praktična znanja z izbranega delovnega področja.

Sedež društva: AIESEC Maribor Razlagova 14, 2000 Maribor.

Telefonska št. društva v času uradnih ur: 041342078

E-mail:        communications@mb.aiesec.si

Predsednica - Ana Povh:

Izhodne izmenjave - Anja Korade

Človeški viri - Breda Lever

Vhodne izmenjave - Ilira Rižvanja

Komunikacija - Alja Martinjak

Spletna stran AIESEC

FORUM

Prijava na izmenjavo

Če se na posamezno izmenjavo prijavi vem študentov, kot je razpisanih mest, kdo izmed prijavljenih bo potem lahko odšel na izmenjavo? Ali se gleda na povprečje na faksu?

Prostovoljci

aja, kaj ve kdo če se lahko prijavim na SCiM kot udeleženec, čeprav sem iz Slovenije?

Član ESN

Buddye ma menda ESN MB... najboljše da jih čim prej kontakriraš, glede na to da se bliža novi semester in novi erasmusi. ;)

Erasmus izkušnja Göttingen

Izmenjavo sem podaljšala še en semester

Erasmus buddy

Kako je biti Erasmus buddy - mentor

BEST

Zimski tečaj v Gradcu
Kontaktiraj nas

+386 222 856 00
mednarodna@soum.si
ŠOUM
Gosposvetska cesta 86
2000 Maribor