• ŠOUM

  ŠOUM
  Študetska Organizacija Univerze v Mariboru
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • Fakulteta ŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
ELSA

ELSA (The European Law Students' Association) je kratica za Evropsko združenje študentov prava. Združenje je mednarodna, neodvisna, apolitična in neprofitna študentska organizacija. Člani združenja smo študenti prava in sveži diplomirani pravniki, ki jih zanima druženje in obštudijska dejavnost. Na kratko torej gre za mednarodno zvezo študentov pravnih fakultet in pravnih šol, katere družijo isti cilji. Ti cilji so začrtani v mednarodnem statutu, na kratko pa bi lahko povzeli, da si ELSA prizadeva za dvig nivoja človekovih pravic in svoboščin. Danes velja ELSA tudi za največjo neodvisno organizacijo študentov prava na svetu.

ELSA je ponosna na svoje sodelovanje z mednarodnimi organizacijami, s fakultetami in z vodilnimi pravnimi pisarnami, ustanovami in podjetji po celi Evropi. S svojim strokovnim in predanim delom je pridobila posvetovalni status pri Svetu Evrope in v več telesih Organizacije združenih narodov kot so na primer UNESCO, UNCITRAL, ECOSOC itd. S tem je pridobila pravico, da na mednarodne konference, v delovne skupine in komisije Združenih narodov in podrejenih teles pošilja svoje predstavnike. Tako je na primer v okviru Pripravljalne komisije ZN že od vsega začetka dejavno sodelovala pri ustanavljanju prvega stalnega Mednarodnega kazenskega sodišča.

 

Projekti:

ELSA Maribor vam nudi sledeče ugodnosti:

- cenejši dogodki, ki jih organizira ELSA

- brezplačen ogled institucij, ki jih organizira ELSA

- predavanja

- mednarodne izmenjave (S&C)

- mednarodne izmenjave študentskih praks (STEP).

- zabave

- mednarodna tekmovanja v pisanju esejev - ELSA Essay Competition

- mednarodna tekmovanja iz postopka - ELSA Moot Court Competition

- objava člankov o evropskem pravu - ELSA Selected Papers on European Law

- izdaja mednarodnega časopisa za člane ELSA – Synergy

ELSA Maribor

Mladinska 9

SI – 2000 Maribor

domena:   www.elsa-maribor.org

e-mail:     elsa.maribor@uni-mb.si

FORUM

Prijava na izmenjavo

Če se na posamezno izmenjavo prijavi vem študentov, kot je razpisanih mest, kdo izmed prijavljenih bo potem lahko odšel na izmenjavo? Ali se gleda na povprečje na faksu?

Prostovoljci

aja, kaj ve kdo če se lahko prijavim na SCiM kot udeleženec, čeprav sem iz Slovenije?

Član ESN

Buddye ma menda ESN MB... najboljše da jih čim prej kontakriraš, glede na to da se bliža novi semester in novi erasmusi. ;)

Erasmus izkušnja Göttingen

Izmenjavo sem podaljšala še en semester

Erasmus buddy

Kako je biti Erasmus buddy - mentor

BEST

Zimski tečaj v Gradcu
Kontaktiraj nas

+386 222 856 00
mednarodna@soum.si
ŠOUM
Gosposvetska cesta 86
2000 Maribor