• ŠOUM

  ŠOUM
  Študetska Organizacija Univerze v Mariboru
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • Fakulteta ŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
DŠMM

Društvo študentov medicine Maribor (DŠMM), ki trenutno združuje okrog 300 študentov Medicinske fakultete UM,  je bilo ustanovljeno leta 2005, predvsem z namenom povezovanja študentov, pomoči pri izboljšanju pogojev za študij, širjenja znanja in sposobnosti študentov ter podobno.

Del tega namena predstavljajo tudi mednarodne aktivnosti društva; najpomembnejše so zagotovo Mednarodne poletne izmenjave, ki jih v DŠMM izvajamo v okviru svetovne zveze združenj študentov medicine (IFMSA). Te izmenjave so namenjene izključno praktičnemu delu, bodisi v laboratoriju ali pa na oddelku. Projekt izvajamo že tretje leto; tako smo v letošnjem študijskem letu sprejeli 22 tujih študentov, 22 naših članov pa je odšlo na izmenjave v tujino, med drugim tudi v Anglijo, Kanado, Brazilijo, Tajvan in podobne države.

DŠMM je mednarodno aktivno tudi v Evropskem združenju študentov medicine (EMSA), katerega člani smo postali na začetku leta 2009. Dejavnosti na tem področju vključujejo predvsem razna mednarodna srečanja in izobraževalne delavnice, na t.i. EuRegMe-jih (evropsko regionalno srečanje), v teku pa so tudi priprave na izvajanje katerega izmed projektov EMSA.

V okviru drugih mednarodnih aktivnosti deluje DŠMM kot posrednik informacij; obveščati skušamo čim večji krog članov in študentov o možnostih aktivnega delovanja v tujini (poletne šole, kongresi,…).

 

Ljubezen in spolnost:

Spolnost še ni bila nikoli tako zabavna! Sproščen in alternativen pouk varne spolnosti za učenje višjih razredov OŠ in dijake SŠ.

Za življenje!:

Projekt Za življenje! zajema brezplačne obnovitvene tečaje prve pomoči.

Dotik življenja:

Projekt je namenjen izobraževanju širše javnosti o pomeni zgodnjega odkrivanja raka na dojkah.

Bolnišnica Medimedo:

Naše glavne vodilo je, da otroka kar se da aktivno vključimo v proces zdravljenja.

Pedilandija:

Polepšamo otrokom bivanje v bolnišnicah s tematskimi delavnicami.

Epruvetka:

Ukvarja se s promocijo krvodajalstva in pomena darovanja kostnega mozga med mladimi.

Odprava Malawi 2013:

Humanitarna odprava.

Študentska kapa:

Študentska kapa je simbol, ki združuje in povezuje študente vseh generacij med sabo v skupnost. Predstavlja rdečo nit šolanja in ga povezuje s fakulteto.

 

Več informacij o posameznih projektih in še veliko drugih projektov lahko najdete tukaj.

Naslov:

Društvo študentov medicine Maribor
 
Taborska ulica 8, 2000 Maribor
 
Predsednik: Jan Hansel
 
Podpredsednik: Blaž Pavič
Generalna sekretarka: Ines Kebler
Vodja projektov: Denis Sraka
Vodja marketinga: Tadej Jalšovec
 
Socialna omrežja: facebook.com/medicinec
                           twitter.com/NoviceDSMM
FORUM

Prijava na izmenjavo

Če se na posamezno izmenjavo prijavi vem študentov, kot je razpisanih mest, kdo izmed prijavljenih bo potem lahko odšel na izmenjavo? Ali se gleda na povprečje na faksu?

Prostovoljci

aja, kaj ve kdo če se lahko prijavim na SCiM kot udeleženec, čeprav sem iz Slovenije?

Član ESN

Buddye ma menda ESN MB... najboljše da jih čim prej kontakriraš, glede na to da se bliža novi semester in novi erasmusi. ;)

Erasmus izkušnja Göttingen

Izmenjavo sem podaljšala še en semester

Erasmus buddy

Kako je biti Erasmus buddy - mentor

BEST

Zimski tečaj v Gradcu
Kontaktiraj nas

+386 222 856 00
mednarodna@soum.si
ŠOUM
Gosposvetska cesta 86
2000 Maribor