• ŠOUM

  ŠOUM
  Študetska Organizacija Univerze v Mariboru
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • Fakulteta ŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
Youth hostel

Popotniško združenje Slovenije (PZS) je edini nacionalni zastopnik Slovenije v mednarodni federaciji International Youth Hostel Federation (IYHF). IYHF je največja mreža prenočišč na svetu in razpolaga s 4500 nočitvenimi objekti v več kot 80 državah sveta oziroma v 39 evropskih državah. Letno število nočitev v verigi IYHF se giblje med 30 in 40 milijoni.

IYHF predpisuje stroga pravila za standarde v mladinskih prenočiščih, ki temeljijo predvsem na prijaznem odnosu do gosta, varnosti, čistoči in zasebnosti. Za izvajanje teh pravil je v vsaki državi zadolžena članica IYHF. IYHF tudi skrbi za promocijo mladinskih prenočišč širom sveta in vzpodbuja nastanek novih nacionalnih organizacij v državah, ki še niso člani IYHF. V mladinskih prenočiščih lahko bivajo člani IYHF, torej člani vseh polnopravnih nacionalnih organizacij, po nižji članski ceni.

Poslanstvo PZS v tem pomenu pomeni izvedba zgoraj opisanih nalog v Republiki Sloveniji. Skrbi za razvoj mreže mladinskih prenočišč in se prizadeva aktivneje vključiti zasebnike, ki imajo nočitvene zmogljivosti, ustrezne standardom IYHF, nimajo pa izdelane strategije trženja. Ena pomembnih nalog je izobraževanje zaposlenih v mladinskih prenočiščih. V ta namen se vsaj enkrat letno organizira študijski obisk drugih asociacij, predvsem v Evropi, kjer si lahko upravitelji mladinskih prenočišč sami ogledajo delovanje mladinskih prenočišč in hkrati navežejo poslovne stike. Osnovna ideja in misel IYHF ni zgolj turizem, ampak predvsem spoznavanje krajev, kultur in vsega kar sodi k temu.

Vse aktivnosti, ki jih PZS Maribor oziroma IYHF izvaja so namenjene svojim članom, član pa lahko postane vsak v svoji starostni kategoriji ob pridobitvi Hostelling international članske izkaznice. Osnovni namen članske izkaznice je boniteta pri bivanju v Youth hostlih v tujini po članski ceni, dodatno pa izkaznica omogoča popuste pri vstopninah v muzeje, galerije itd.

Zelo pomembna naloga PZS pa je promocija Slovenije. Le z dobro razvito in delujočo mrežo mladinskih prenočišč lahko ponudimo celovit proizvod za posameznike in šolske skupine. Pomembna naloga vsake članice IYHF je pripraviti program, ki vključuje spoznavanje države ob podpori mladinskih prenočišč, ki zagotavljajo prenočišča po nizki ceni.

 

Hostle lahko poiščete in opravite rezervacije na povezavi: Svetovni hostili

 

PZS-Popotniško združenje Slovenije
Gosposvetska cesta 86
2000 Maribor
Slovenija


Pisarna
Tel: ++386 (2) 234 21 37
Fax: ++386 (2) 234 21 36
E-Mail: info@youth-hostel.si

Predsednik Igor Jurišič
Tel. ++386 (41) 73 80 94

Sekretarka Anja Žepič
Tel. ++386 (40) 34 98 16

IYHF-International Youth Hostel Federation
2nd Floor, Gate House
Fretherne Road
Welwyn Garden City
Herts. AL8 6RD
England
Tel: ++44 (0) 1707 324170
Fax: ++44 (0) 1707 323980
E-Mail: iyhf@hihostels.com

 

FORUM

Prijava na izmenjavo

Če se na posamezno izmenjavo prijavi vem študentov, kot je razpisanih mest, kdo izmed prijavljenih bo potem lahko odšel na izmenjavo? Ali se gleda na povprečje na faksu?

Prostovoljci

aja, kaj ve kdo če se lahko prijavim na SCiM kot udeleženec, čeprav sem iz Slovenije?

Član ESN

Buddye ma menda ESN MB... najboljše da jih čim prej kontakriraš, glede na to da se bliža novi semester in novi erasmusi. ;)

Erasmus izkušnja Göttingen

Izmenjavo sem podaljšala še en semester

Erasmus buddy

Kako je biti Erasmus buddy - mentor

BEST

Zimski tečaj v Gradcu
Kontaktiraj nas

+386 222 856 00
mednarodna@soum.si
ŠOUM
Gosposvetska cesta 86
2000 Maribor