• ŠOUM

  ŠOUM
  Študetska Organizacija Univerze v Mariboru
 • Študentska delovna brigada

  Študentska delovna brigada
  Študentska delovna brigada je eden največjih prostovoljnih projektov v Sloveniji. Vsakoletno se študenti odpravimo na demografsko ogroženo območje in pomagamo pri obnovi njihovega kraja.
 • Šourock

  Šourock
  Natečaj za najboljšo dijaško/študentsko rock skupino. Prijave se zaključijo februarja, predizbori in finale pa potekajo v aprilu in maju.
 • Fakulteta ŠOUM

  Fakulteta ŠOUM
  Spletna stran, kjer lahko najdete odgovore na vsa vprašanja o študiju in problemih, ki nastanejo ob njem. Priključi se forumu Problema NI in uspešno zaključi šolanje.
 • SCIM

  Scim
  Spletna stran Mednarodnega študentskega festivala SCiM, ki v poletnih mesecih v Mariboru gosti okoli 50 študentov iz celega sveta. Tudi ti lahko sodeluješ.
 • Lampiončki

  Lampijončki
  Največja zabava na prostem na Štajerskem, ki vsako leto privabi več tisoč glavo množico mladih z vse Slovenije. Prireditev tradicionalno poteka v mesecu maju.
 • Dostop.si

  Dostop
  Največji informacijski portal za mlade ponuja bogat izbor pokrivanja dogodkov in zabavnih vsebin na mladinskem področju.
 • Študentske družine

  Študentske družine
  Klub študentskih in dijaških družin Maribor svojim članom ponuja številne ugodnosti in dogodke, ki študentskim družinam polepšajo vsakdan.
Novost glede Avstralskih vizumov

Vizum za študij ali usposabljanje v Avstraliji za študente

27.1.2016 14:23:46

S 1. 1. 2016 začel uporabljati Dogovor o delovnih in počitniških vizumih med Slovenijo in Avstralijo. Na podlagi dogovora lahko slovenski državljani do 31. leta, ki so končali študij oziroma imajo zaključena vsaj 2 letnika univerzitetnega študija, zaprosijo za avstralski vizum. Ta vizum omogoča tudi štiri mesečni študij ali usposabljanje v Avstraliji. Slovenski državljani, ki izpolnjujejo pogoje bodo lahko za vizum zaprosili v Veleposlaništvu avstralie v Berlinu.

 

Program je omejen na izdajo 200 vizumov letno zaradi česar bo ministrstvo sprejelo le prvih 200 vlog, ki izpoljujejo osnovne pogoje, kot so navedeni v dogovoru.

 

Eden od pogojev za izdajo vizuma je tudi predložitev izjave/pisma Ministrstva za zunanje zadeve RS, da slovenski državljan izpolnjuje zahtevane pogoje. Zainteresirani državljani Slovenije lahko pismo, od 4. 1. 2016 dalje, pridobijo na Ministrstvu za zunanje zadeve, Šubičeva 10, v času uradnih ur (pon. 9 - 12, sre. 9 - 12, 14 - 16, pet. 9 - 12). Predložiti morajo dokazilo o končanem visokošolskem študiju ali potrdilo visokošolske organizacije, da so končali vsaj dva letnika študija. Poleg tega morajo predložiti potrdilo o nekaznovanju in dokazilo o funkcionalnem znanju angleščine. Informacijo o potrebnem dokazilu, kaj šteje za funkcionalno zanje angleščine, lahko najete na navedeni spletni strani avstralskega veleposlaništva v Berlinu pod zavihkom Visa applications -  Who could get this visa.
 
 
 
 
Prenesi v:
FORUM

Prijava na izmenjavo

Če se na posamezno izmenjavo prijavi vem študentov, kot je razpisanih mest, kdo izmed prijavljenih bo potem lahko odšel na izmenjavo? Ali se gleda na povprečje na faksu?

Prostovoljci

aja, kaj ve kdo če se lahko prijavim na SCiM kot udeleženec, čeprav sem iz Slovenije?

Član ESN

Buddye ma menda ESN MB... najboljše da jih čim prej kontakriraš, glede na to da se bliža novi semester in novi erasmusi. ;)

Erasmus izkušnja Göttingen

Izmenjavo sem podaljšala še en semester

Erasmus buddy

Kako je biti Erasmus buddy - mentor

BEST

Zimski tečaj v Gradcu
Kontaktiraj nas

+386 222 856 00
mednarodna@soum.si
ŠOUM
Gosposvetska cesta 86
2000 Maribor