Dobrodošli na prenovljenem spletnem portalu ŠMIC

Kaj za vraga je ŠMIC? ŠMIC oziroma Študentski mednarodni informacijski center je spletni portal Študentske organizacije Univerze v Mariboru, na katerem lahko najdete vse možne načine, kako obiskati tujino kot študent. Glavni namen spletnega portala je vas študente spodbuditi, da obiščete tujino, kjer si lahko naberete veliko novih dragocenih izkušenj, spoznate nove prijatelje ter se naučite novih jezikov. Sam spletni portal ŠMIC je star že kar nekaj let, vendar smo ga to leto za vas oblikovno in vsebinsko posodobili ter dodali kar nekaj novih izboljšav. Na portalu pod zavihkom  ’’Kako v tujino’’ so predstavljene različne možnosti obiska tujine:

  • študijske izmenjave, kot so Erasmus+ ter Ceepus,
  • prakse v tujini v okviru programa Cmepius,
  • konference, ki so združene v mrežo SorCE, v kateri je vključena tudi konferenca, katero gostimo v Mariboru (SCIM)
  • prostovoljstvo, kjer so predstavljene organizacije, ki nudijo to obliko,
  • poletno-zimske šole,
  • delo v tujini, kjer je predstavljena možnost Au Paira ter delo preko društva STA,
  • predstavljena pa so tudi različna ostala društva, ki nudijo možnosti obiska tujine.

Posodobljena spletna stran ima kar nekaj novosti. Ena od teh je koledar dogodkov, kjer lahko spremljate vse dogodke, priložnosti obiska tujine za zgoraj omenjene možnosti. V samem koledarju so vključeni vsi pomembni datumi ter roki na katere morate biti pozorni, kadar se želite prijaviti na izmenjavo, konferenco, poletno šolo,… Posodobljen portal ima vključen tudi blog, na katerem so objavljene izkušnje študentov popotnikov, ki so obiskali tujino z različnimi možnostmi, od izmenjav, konferenc, prostovoljstva,… Na domači strani imamo izpostavljen zemljevid, na katerem lahko sledite, iz katere lokacije v svetu so napisani članki, pri čemer ’’pin’’ predstavlja to lokacijo. Pod zavihkom “Koristno” so predstavljene pomembne informacije o štipendijah, zavarovanjih, transportih ter nastanitvah v obiskani državi. Pod zavihkom “O nas” izveste vse o ekipi, ki upravlja s to spletno stranjo.

V kolikor imate kakšno koli vprašanje, nam lahko pod tem zavihkom pošljete elektronsko sporočilo ali pa nam pišete na elektronski naslov mednarodna@soum.si, kjer bomo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Ekipa ŠMIC se vam zahvaljuje za obisk spletnega portala in upa, da z našo pomočjo izveste čim več koristnih informacij.

Ne pozabi všečkati našo Facebook stran:

Facebook stran  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.