Kako greš pa ti v tujino?

Kako greš pa ti v tujino?

Na Oddelku za mednarodno sodelovanje, ki deluje znotraj Študentske organizacije Univerze v Mariboru, tudi letos pripravljamo sedaj že tradicionalen projekt z naslovom Kako v tujino, vendar tokrat z nekoliko drugačnim konceptom. Namesto enega samega dogodka, bo letos celoten mesec november v znamenju zanimivih predavanj in pogovorov ob kavi. Prednost takšne organizacije projekta je, da je dogodek tematsko bolj razdeljen, kar pa študentom omogoča, da se udeležijo vseh ali pa izključno enega dogodka, odvisno od njihovih interesov. Dogodki bodo potekali vse srede v mesecu novembru na Štuku.

Prvi dogodek, ki bo potekal 6. 11. v dvorani Štuk, bo potopisno predavanje Helene Smonkar, ki je kar mesec dni preživela na potovanju po Južni Ameriki z znanim slovenskim novinarjem, fotografom in popotnikom Zvonetom Šerugo. Če te zanima, kakšen je Zvone v vlogi sopotnika, katere so najbolj nenavadne jedi, ki jih je naša predavateljica poizkusila ali pa morda, kako poteka tradicionalni obred bolivijske poroke, pridi! Seveda pa ne pozabi povabiti še svoje prijatelje in jih navdušiti z novo idejo o vašem naslednjem potovanju.

Vsi naslednji dogodki bodo potekali nekoliko drugače in sicer se nam boste lahko pridružili na prijetnem in sproščenem pogovoru ob kavi, na katerega bodo prišli študentje z različnimi izkušnjami, vse od dela v tujini, prostovoljstva, študija in prakse.

rbsh

V sredo, 13. 11. ob 19. uri v kavarni Štuk, bo potekalo prvo srečanje na temo Kako na študij v tujino. Če še imaš pomisleke glede prijave na izmenjavo, boš na tem dogodku dobil odgovore na vsa tvoja vprašanja iz prve roke. Pridružili se nam bodo študentje različnih študijskih smeri, ki so obiskali različne Evropske države, kot so na primer Poljska, Španija, Nizozemska, Avstrija, Portugalska… V kolikor pa te bolj zanima, kako v tujini tudi nekaj zaslužiti pa se nam pridruži 20. 11. prav tako ob 19. uri v kavarni Štuk, kjer boš lahko o njihovih izkušnjah spregovoril s študenti, ki so v tujini bili zaposleni kot animatorji na ameriških kampih ali pa kot varuške programa Au Pair. Če pa si tip človeka, ki rad združi prijetno s koristnim, pa pridi na naše zadnje srečanje s tistimi posamezniki, ki so se v tujino odpravili kot prostovoljci. Zadnji pogovor ob kavi bo potekal 27. 11., prav tako ob 19. uri v kavarni Štuk.

Tako, sedaj več nimaš razloga, da se ne bi udeležil vsaj enega dogodka. V vsakem izmed nas se skriva vsaj majhen deležen radovednosti, kako se skozi vsakdanjik prebijajo drugod in če do sedaj nisi vedel, kje začeti in kako se lotiti iskanja informacij, je dogodek Kako v tujino pravi zate. Se vidimo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja