Okoli sveta s prstom v loncu.

Okoli sveta s prstom v loncu.

Potovanja bodo, na žalost, še nekaj časa morala počakati, kar pa ne pomeni, da si ne moremo razburljivega doživetja pripraviti v domači kuhinji. Pripravili smo nekaj predlogov in poiskali nekaj receptov, ki jih lahko preizkusite sami doma. 
 
Pripravljeni za vzlet? Pa pojdimo! 

Destinacija: Mehika 

Guacamole, pomaka narejena iz avokadov, prvotno prihaja iz Mehike. Ime izhaja iz dveh azteških Nahuatl besed: ahuacatl (avokado) in molli (omaka). 

Na tej povezavi lahko najdete recept za originalni guacamole 

Na tej pa poleg originalnega recepta najdete še nekaj drugih zanimivih različic okusne avokadove omake 

Destinacija: Italija 

Tiramisu 

Ta znamenita italijanska sladica je narejena iz plasti piškotov, prepojenih z močno kavo, kremaste zmesi sira maskarpone in stepenih jajc. Za piko na i je po vrhu posuta z grenkim kakavom v prahu. 

Tukaj najdeš recept za ta okusni posladek. 

Destinacija: Japonska 

Sushi 

Maki sushi je ena od vrst sushija. Gre za japonsko jed, narejeno iz riža za sushi (shari), kosa surove ribe in nori alge. Pa naj vas ne prestraši dejstvo, da so v sushiju surove ribe. Ko ga delate sami doma, lahko vanj daste kar želite: dimljenega lososa, popražene rakce, samo zelenjavo… možnosti je ogromno! 

Kako poteka priprava sušija, si lahko pogledaš tukaj. 

Destinacija: Teksas in Mehika 

Chilli con carne 

Natančni izvor te okusne jedi ni točno znan, zagotovo pa gre za odlično tex-mex enolončnico, ki jo lahko jemo ob belem rižu, v tortiljah ali pa s kosom kruha. Priprava ni zahteva, večje količine pripravljenega chilija pa lahko za nekaj dni spravimo v hladilnik ali za več časa v zmrzovalnik za hitro kosilo. 

Kako ga pripraviti, si lahko pogledaš tukaj. 

Destinacija: Kitajska 

Chow Mein 

Chow mein je ena izmed najbolj priljubljenih jedi “za s seboj” v kitajskih restavracijah. Tudi doma jo lahko precej preprosto pripravimo. 

Tukaj je predlog za recept. 

Čar te jedi pa je v tem, da lahko vanjo dodamo ali ji odvzamemo skoraj karkoli želimo: za vegetarijance jo pripravimo samo z zelenjavo, za sladokusce dodamo piščancu še rakce, za bolj izbirčne jedce pa pri pripravi izpustimo kakšno vrsto zelenjave. 

Destinacija: Španija 

Španska tortilla 

Ali španska krompirjeva omleta oziroma po špansko »tortilla de patatas«, je ena izmed tipičnih španskih jedi. Tortiljo lahko pripravimo na mnogo načinov: samo s krompirjem, z dodatkom različne zelenjave, s šunko, sirom… pustite domišljiji in brbončicam prosto pot. 

Osnovni recept po navodilih španske babice najdeš tukaj. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.