Študent, deli znanje – pridobi izkušnje!

Študent, deli znanje – pridobi izkušnje!

Mednarodna študentska konferenca SCiM išče študente izvajalce izobraževalnih delavnic.

Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM v letu 2020 že 22. leto organizira mednarodno študentsko konferenco SCiM, ki vsako leto gosti okoli 60 študentov iz več kot 30 držav. Rdeča nit desetdnevne konference, ki bo potekala ob koncu junija oziroma v začetku julija 2020, so izobraževalne delavnice, na katerih študentje pridobijo neformalno izobrazbo iz najrazličnejših področij. Delavnice obsegajo 15 ur v skupinah do 10 udeležencev in potekajo v angleščini.

Kaj lahko pridobiš, če se prijaviš?

  • Strokovno usposabljanje za vodenje delavnic in certifikat o strokovnem usposabljanju
  • Izkušnje vodenja delavnic na priznani mednarodni konferenci
  • Certifikat o opravljeni izvedbi delavnice na mednarodni konferenci
  • 350 EUR študentskega honorarja na delavnico
  • Možnost prisostvovanja na drugih aktivnostih konference (druženje, športne aktivnosti, večerne zabave)
  • Možnost mednarodnega povezovanja

Pogoji prijave:

  • Študent 2. stopnje ali študent z neformalno izobrazbo na specifičnem področju (potrebne licence ali certifikati)
  • Motivacijsko pismo napisano v slovenščini (200-250 besed)
  • Okvirni načrt delavnic (5-krat po 3 ure), ki naj vključuje opis obravnavane vsebine na vsaki od petih delavnic ter kompetence, ki jih bodo udeleženci pridobili tekom delavnice napisane v slovenščini
  • Naslov delavnice napisan v angleščini

Študentje, ki bodo izpolnjevali pogoje, bodo deležni strokovnega izobraževanja s strani licenciranega trenerja za vodenje delavnic. Udeležba na izobraževanju in vseh sestankih z organizacijsko ekipo je obvezna. Od decembra 2019 do junija 2020 se bomo v namen priprave delavnic sestali 3-5-krat. Za termine srečanj se bomo naknadno dogovorili. Za izvedbo posamezne delavnice se lahko prijavijo do trije študentje.

Kako izbrati naslov delavnice?

Okvirna tematika SCiM 2020 še ni določena, kar prepušča študentom izvajalcem delavnic prosto pot za izbiro naslova in tematike delavnice. Študentje naj ustvarijo svoj naslov, pri čemer naj se le ta povezuje z delavnico. Pomembno je, da je naslov kreativen in privlačen, izvajalci pa imajo izkušnje in znanje na izbranem področju.

Pošljite svojo prijavo na scim@soum.si s pripisom ‘SCiM delavnice’ do vključno 23. decembra 2019.

Za vsa ostala vprašanja smo vam na voljo na zgoraj navedenem e-naslovu oz. v času uradnih ur Oddelka za mednarodno sodelovanje ŠOUM na Gosposvetski cesti 83 (torek in četrtek med 10. in 12. uro).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.